Veelgestelde vragen

Wij volgen zoveel als mogelijk het corona beleid van de overheid van Bonaire, van de Nederlandse overheid en van het RIVM. Wij adviseren onze deelnemers ook steeds het nieuws in de gaten te houden en ook het beleid van de KLM en TUI. Voor de corona test adviseren wij ook de luchtvaartmaatschappij adviezen te raadplegen.

Ja hoor. Meestal blijven er wel een aantal Breakers en dat vinden wij alleen maar heel gezellig. Er komt meestal wel een nieuwe groep dus we zullen iets minder voor jou aanwezig zijn als je gewend bent, maar als er iets is kun je ons natuurlijk altijd even raadplegen. Als je het op tijd aangeeft hebben wij wellicht ook nog wel een studio voor je op ons eigen resort.

Ja hoor. Geen probleem. De meeste Breakers volgens ons studiekeuze programma maar het is niet verplicht. Wij geven wel voorrang aan Breakers die het studiekeuze traject volgen. Je kunt dus mee als je geen studiekeuze hulp programma volgt en als de groep nog niet vol zit met Breakers die het traject wel volgen. 

De meeste Breakers huren een scooter of een Ebike. Het is erg warm op Bonaire en lopen is eigenlijk alleen voor kleine stukjes te doen. Denk wel aan een geldig auto of scooter rijbewijs als je een scooter wilt gaan huren.

Wij hebben een speciale Breaker deal gemaakt bij Scooters Bonaire. Je bent natuurlijk vrij om de scooter ergens anders te huren, maar hier zijn de prijzen: voor 6 weken betaal je 425 euro. Dit is incl. wa verzekering en valhelm. Je moet wel een borg van 300 euro betalen. Je kunt je extra verzekeren tegen diefstal en / of schade. Heb je geen scooter rijbewijs? Geen probleem, voor een E bike betaal je 325 euro voor 6 weken.

Nee, dit is van de grote voordelen van Bonaire. Het is er veilig. Er zijn gelukkig geen enge dieren en ziektes. Er zijn geen slangen, leeuwen of enge spinnen. De medische zorg is goed. En er zijn gewoon nederlandse artsen mocht je die onverhoopt toch nodig hebben.

Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Loop even door of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent. Mocht je een extra verzekering willen afsluiten dan adviseren wij je om contact op te nemen met JOHO (zie link onder aan de pagina). Deze organisatie is gespecialiseerd in verzekeringen in het buitenland.

Jazeker, en het smaakt heel goed. ’s avonds een flesje water in de koelkast betekent een heel lekker koud glas water bij je ontbijt.

Op Bonaire is er een 110 Volt netwerk. Op ons resort hebben we wel gewoon 220 Volt. Je kunt op Bonaire omstekkers kopen die het mogelijk maken om onze stekkers te gebruiken in een 110 Volt stopcontact.

Wij hanteren een minimum leeftijd van 17 jaar. Mocht je 16 zijn en heel graag meewillen dan maken we soms wel een uitzondering. Let er op dat je een toestemmings verklaring van je ouders meeneemt als je minderjarig bent. Dit moet je officieel laten zien tijdens je vlucht en/of je mogelijke duik cursus.

De maximale leeftijd voor deelname aan de Bonaire Break is 24 jaar. 

KLM en TUI vliegen  het gehele jaar ,dagelijks op Bonaire. 

De ticket prijzen lopen van plm. 420 euro in het laagseizoen tot 1200 euro in het hoogseizoen. Er zijn regelmatig mooie aanbiedingen bij de KLM of TUI. Hou die in de gaten als je van plan bent om deze kant op te komen!

EIgenlijk is op Bonaire alles te krijgen. We hebben zelfs een DA drogist en een Blokker. Dus je kunt gewoon je eigen merk shampoo kopen. De prijzen liggen wel wat hoger dan in Nederland dus als je nog wat ruimte over hebt in je koffer….

Op Bonaire hebben we ook een Jumbo en een Albert Heijn. Je kun ook hier alles krijgen wat je in Nederland gewend bent. Je hoeft je potje Calve pindakaas dus niet in te pakken.