"ik wil graag iets nuttigs doen tijdens mijn tussenjaar"

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar? Bonaire Break werkt!

Werken is nuttig en zeker vrijwilligerswerk in je tussenjaar. Het leert je verantwoordelijkheid te dragen, het geeft ritme en regelmaat, en het staat ook nog eens heel goed op je CV. Een hoop redenen dus waarom wij het belangrijk vinden dat elke Breaker aan het werk gaat. Werken doe je bij ons als vrijwilliger. Vrijwillig betekent echter niet vrijblijvend; er wordt door de dieren of kinderen waarmee je werkt op je gerekend en wij verwachten dus van elke Breaker dat hij of zij hier serieus mee omgaat.

Vrijwilligerswerk in je tussenjaar op Bonaire 

Bonaire heeft veel instellingen, stichtingen en goede doelen waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo kun je gaan werken bij een kinderdag verblijf of een buitenschoolse opvang. Mocht je liever met dieren werken dan kun je onder andere aan de slag bij de Animal rescue Kakelvers of bij de Horse ranch Bonaire. Mocht je iets met cultuur willen doen dan kun je bij een aantal musea terecht en als je creatief bent en in een naai atelier wil werken dan hebben we ook een hele leuke plek. Bij de ngo Stinapa kun je je o.a. inzetten voor de bescherming van de mangrove bossen waar Bonaire beroemd om is.

Kortom we hebben genoeg keuze en mocht je nog speciale wensen hebben dan kijken we ook altijd of er mogelijkheden zijn om die te realiseren.

* Mocht je overwegen om gedurende jouw Bonaire Break met kinderen te gaan werken, vragen wij je om het VOG formulier ingevuld mee te nemen vanuit Nederland.

"Door het werk heb ik mezelf veel beter leren kennen"

"In het begin van mijn Break had ik best veel last van heimwee. Maar toen ik bij de manege ging werken en heel leuke collega's kreeg ging dat gelukkig snel over. Ik kijk echt terug op de beste tijd van mijn leven en ik weet zeker dat ik nog eens terug ga om al mijn vrienden op Bonaire te bezoeken" , Sarah

"Door het werken voelde ik mij minder een toerist"

"Overdag werkte ik bij BSO Boks. Een hele leuke plek waar ik met veel plezier gewerkt heb. Daarnaast ben ik aktief betrokken geweest bij de oprichting van de Mixed hockey club Bonaire. In mijn vrije tijd ging ik veel om met een aantal stagaires uit Nederland", Sophie

"Door het werk leerde ik veel mensen buiten de groep kennen"

"Ik heb gewerkt bij kinderdagverblijf Sunny Side. Ik wil naar de PABO en dit was een ideale manier om te kijken wat het werk inhoudt." Iris

“Ik dacht dat ik niets met dit werk zou hebben, maar toen ik ging werken bij een BSO heb ik ervaren dat ik dit werk heel erg leuk vond. Anouk”

Een paar leuke filmpjes gemaakt door Breakers:

Studiekeuze coaching online

Mocht jouw Tussenjaar droom bestemming niet bij onze Bonaire Break liggen dan bieden wij ook de mogelijkheid om ons studiekeuze coaching online te volgen. Gedurende jouw reis log je op afgesproken momenten in met een van onze studiecoaches. Op die manier kun je gaan waar je maar wilt en toch je studiekeuze maken tijdens jouw reis. Wij zorgen voor het complete pakket van aanmeldingscriteria, certificaat, open dagen, adressen en jouw studiekeuze! Misschien wel het mooiste souvenir dat je kunt meenemen van je tussenjaar reis.